Unelmat tavoitteiksi


Olen hurahtanut näihin jo vuosia sitten. Viimeisen 15 vuotta olen orjallisesti täyttänyt kartan kerran vuodessa, näin lähellä vuodenvaihdetta. On hauska seurata kartoista mikä on ollut pysyvä punainen lanka ja toisaalta, miten vuosien saatossa on ajatukset sekä päämäärät ovat muuttuneet. 

Ajattelin kertoa teille, miten voitte tehdä itsellenne kartan kohti unelmia. Nyt on lupa haaveilla. Samalla se toimii työkaluna, jonka avulla voit pohtia missä kohdin elämää olet juuri nyt menossa ja mihin haluat lähteä viemään polkuasi. Entä mitä tapahtuu, kun pääset perille? Näitä kaikkia pääset pohtimaan karttaa tehdessäsi. 

Unelmakartan avulla saat toivottavasti tarkennettua itsellesi ne salaisimmatkin haaveet ja mitä kohden haluat lähteä työskentelemään. Ylös kirjattavat unelmat voivat olla joko aineellisia tai aineettomia. Heitä liiallinen itsekritiikki ikkunasta jäähylle. Anna ajatustesi lentää.

Unelmakartan tekeminen

Kartan tekeminen on hauskaa ja simppeliä. Siihen on yhtä monta tapaa kuin on tekijää. Pohdi kuitenkin ensin kartan koko. Löytyykö seinältäsi tai kaapin ovestasi tilaa vai teetkö siitä pienemmän esimerkiksi kalenterin väliin mahtuvan? 

Kartan itsessään voit toteuttaa esimerkiksi seuraavalla kahdella tavalla:

1) Voit tehdä haavekartan perinteisesti eli käyttämällä lehtiä, joista leikkaat kuvia kollaasiksi. Kuvat edustavat unelmiasi. Tarvitset tätä varten aikakausilehtiä, sakset, liimaa ja kartonkia. 

2) Itse suosin ihan piirtämistä ja kirjoittamista. Et tarvitse kuin kyniä ja paperia.

Pohdi unelmakarttaan johtotähtesi. Kuvat ja sanat voivat olla konkreettisia asioita tai voit käyttää abstrakteja, kuten esimerkiksi värejä. Anna luovuutesi kukkia. Mielikuvitus on vain rajana.

Valmis kartta 


Kun kartta on valmis, laita se sellaiseen paikkaan, jossa näet sen päivittäin. 

Minulla kartta on vaatehuoneessa. Poissa vieraiden silmistä, mutta päivittäisenä muistutuksena itselle minne haluan tassutella. Vaikka karttaa ei tutki joka päivä, sen näkeminen silmänurkasta aktivoi alitajunnan töihin unelmien saavuttamista kohden. 

Rohkeasti unelmia tavoittelemaan!