Taukoja, sisäsiistiksi opettelua & työhyvinvointia


Uudessa työpaikassani pidetään tiukasti kiinni tauoista. Pohjalaiseen tapaan kahvia kuluu. Hyvä niin. Minulta oli pitkään unohtunut taukojen pitämisen tärkeys, kun pyöritin yksin isoa kokonaisuutta. Siinä jostain oli pakko karsia, liian usein se oli oma hyvinvointi. 

Lily kotiutui viikko sitten. Pieni terrieriterroristi pistää elämää uusiksi. Emännällä on ollut taas opettelua pennun sielun maiseman kanssa. Sisäsiisteys ei olekaan itsestäänselvyys. Asia joka oli unohtunut 15 vuotiaan Ruun kanssa. 

Lily on muistuttanut siitä, että tauko on hyvä pitää kahden (2) tunnin välein. Se auttaa häntä sisäsiistiksi opettelussa ja emäntää pitämään virkeyden yllä koko työpäivän ajan. Huomaan, että asiat luistavat sutjakkaammin, kun happea on pakko käydä haukkaamassa. Kirjaimellisesti. Ajatukset luistavat ja vaikka katkoja onkin enemmän, tuntuu että työpäivä sujuu tehokkaammin. 

Painotan tässä kohtaa, tingilläkin, konseptia tehokas työaika. 

Luovalla alalla on hyvä antaa mielelle ja keholle levähdys. Pitää tupakkatauko käänteisenä. Hyppiä korttelin ympäri koiruuden kanssa ja tuntea tuuli kasvoilla.

Huomenna pyydän työkaverin mukaan virkistymään

www.lohiluoma.fi