Persoonallisuustesti itsepohdiskelun ja työnhaun tueksi

Ei ryppyotsaisesti vaan oivaltaen. Ei kannata lukea testituloksia liian orjallisesti. Pidetään mielessä, että internetti ei aina ole oikeassa. Lähestymistapana suosittelen miettimään näitä testejä enemmän horoskooppeina, jotka voivat johdattaa oivalluksiin. 

Näistä saat loistavan avun silloin, kun ylisanat loppuvat ja itsekehu ahdistaa. Saat osviittaa siihen millainen olet ystävänä tai työntekijänä. Omalla pohdinnalla höystettynä, luonnollisesti.

ENFP tuloksena


Itse koin testitulokseni ENFP:n osuvana. Sinällään veikeää, että myös täysin päinvastainen testitulos miellytti, joskin jätti pohtimaan kuinka ihmeessä sain sen? Selkeää horoskooppiainesta siis.

Selitys tälle mystiselle ilmiölle löytyi nopeasti. Ilmeisesti klassisena ENFP:nä en nimittäin jaksanut lukea ohjeita tai oikeastaan edes kiinnittää huomiota siihen mitä tein. Vastasin juuri päinvastoin kuin tarkoitus oli. Hyvä minä.
Aktivistipersoona on todellinen vapaa sielu. Aktivistit ovat usein juhlien sielu, mutta siitä huolimatta he eivät ole niinkään kiinnostuneita pelkästä huvista ja hetken mielihyvästä, vaan nauttivat sosiaalisista kontakteista ja saavuttamastaan tunneyhteydestä. Nämä hurmaavat, itsenäiset, energiset ja myötätuntoiset yksilöt muodostavat 7 prosenttia väestöstä, ja heidän läsnäolonsa huomataan.
Tämä pitää kyllä paikkaansa. Kiitoksia toimistovierailujen jälkeen satelee kotona, kun olen käynyt lataamassa pattereita ihmisten parissa.
He ovat enemmän kuin pelkkiä sosialisoivia miellyttäjiä. Aktivisteja luonnehtii visionäärisyys, jonka ansiosta he ovat kykeneviä lukemaan rivien välistä uteliaina ja energisinä. He näkevät elämän usein suurena, monimutkaisena palapelinä, jossa kaikki liittyy toisiinsa. Mutta toisin kuin analysoivat persoonallisuustyypit, jotka näkevät tämän palapelin sarjana järjestelmällisiä kujeiluja, aktivistit tarkkailevat elämän palapeliä tunteiden, myötätunnon ja mystiikan prisman lävitse ja etsivät aina syvempää merkitystä.
Ammatinvalinta käy järkeen, kun tutkailee kuvausta tarkemmin. Suosittelen lämpimästi itsepohdiskelun työkaluksi.

Testi ja tulokset ovat ilmaisia. Englanniksi kuvaukset ovat kattavampia kuin kotimaisilla. Löydät 16persoonallisuutta -testin täältä.