Metsästän parasta työnhakijakokemusta viestintä- ja markkinointialaltaTyönhaku on uuvuttavaa, jännittävää ja tuskaista. Kaameinta on odottaa ikuisuudelta tuntuva aika vastausta siitä lempipaikasta. Siitä jonka ajattelee olevan oikea juuri minulle. Samaistun täydellä sydämellä niihin työnhaun kauhutarinoihin, joita olen kuullut (ja kokenut) viestintä- ja markkinointialalta.

Istuin toiveikkaana torstai-illalla ja tuijotin someverkostojani. Olin yrittänyt koko päivän saada vinkkejä toimistoista, joissa työnhakuprosessi olisi hoidettu hyvin. Metsästin onnistumistarinoita, joissa kehutaan työnantajaa vaikka paikka ei sillä kertaa olisikaan irronnut. Olin ollut aamulla varma, että tarinoita löytyy runsaasti.  Olin henkisesti varautunut, että joudun tekemään julmaa karsintaa illan päätteeksi.

Ei mennyt kuin Strömsössä. Pettymys tuntui samalta kuin työnhakijoista. 

Olen kuullut, että Suomessa on noin 6 000 viestintä- ja markkinointitoimistoa (luvussa lienee mukana myös alan yksinyrittäjät). On se ihme jos tuolla massalla maininnan saa vain neljä toimistoa, joista toki jokainen on suosituksena varmasti ansainnut:

  1. Fabrik
  2. Advance B2B
  3. Villivisio
  4. Ahjo

Kehitin aiheesta itselleni sydämen asian. Tutkitaan tämä asia perinpohjin.

Vaikuta viestintä- ja markkinointialan HR-käytäntöihin

Kerro meille työnhakijakokemuksestasi viestintä- ja markkinointialalla. Vastata voit anonyymisti & luottamuksella.

Vastaukset ovat ainoastaan MTL-toimiston henkilökunnan silmille ja niitä käytetään koulutussuunnittelun apuna. Vastaukset auttavat meitä suunnittelemaan koulutuskokonaisuutta jäsentoimistoillemme.

Vastaa kyselyyn